DE WEBSITE VAN EEN SPLINTERNIEUW HOTEL, MET RESTAURANT IN EDAM.

Het hotel Hof van Holland in Edam maakte een doorstart. Het nieuwe hotel heeft het authentieke pand aan de buitenkant in dezelfde staat gehouden, maar de binnenkant is modern en fris. De combinatie van het authentieke en moderne moest ook terugkomen op de website.

We zijn teruggegaan naar de basis van het Hotel. De kernwaarden hebben we gebruikt om de website vorm te geven, namelijk: uitnodigend, modern, gastvrij en mooi. Het restaurant heeft een prominente plek gekregen op de website zodat reserveren erg makkelijk is.

Uitdagingen

Website
WordPress CMS

Wat wij hebben gedaan

  • Webdesign
  • Development
  • Restaurant reserveringsformulier
  • Copywriting
  • Meertalig
  • Koppeling met boekingsmodule

De uitdaging

“In een paar klikken een tafel of een kamer reserveren”

Voor Hof van Holland hebben we een koppeling met twee verschillende boekingssystemen moeten maken.

Een nieuwe website is altijd een uitdaging. Maar deze klant was extra bijzonder. Want hoe behoud je de authentieke uitstraling van een monumentaal pand, zonder de moderne inrichting uit het oog te verliezen? En tegelijkertijd moest het restaurant meteen zichtbaar zijn voor bezoekers, zonder dat de kamers uit het oog werden verloren. We kozen voor een scheiding van de homepage; links meteen naar kamer boeken en rechts meteen naar het restaurant.

#Conversie

Uiteindelijk willen we dat door ons design bezoekers makkelijk en snel een kamer konden reserveren. Door het boekingsformulier meteen in op de homepage te verwerken in het proces van een kamer boeken teruggebracht naar 3 clicks.

Portfolio-Hof-van_Holland-ZoutPeper
Eerste dat de klant ziet is het hotel. Met 1 click opent de hotelpagina met de kamers zich.
Het restaurant is het tweede dat de klant ziet. Wederom met 1 click kan de klant naar het restaurant gedeelte om de menukaarten in te zien.
De boekingsbutton hebben we ook in het menu verwerkt. Omdat het menu ‘sticky’ is, kan de bezoeker te allen tijde, ongeacht waar op de website, een kamer reserveren.

Kleurgebruik

De kleuren welke we hebben gebruikt komen uit de huisstijl van Hof van Edam. Het zijn chique, opvallende kleuren die niet heel dominant overkomen. We hebben deze subtiel terug laten komen in het design van de website.

Dark Blue

#032141

White

#ffffff

Boreaux Red

#8a1002

De ‘domme vraag’ is het eerste teken van een volslagen nieuwe ontwikkeling. Daarom stellen we zoveel mogelijk vragen.